arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Waarom 'wellness op het werk'?


Christoph Hohl

Mijn naam is Christoph Hohl (1970). Ik ben wat je zou kunnen noemen "een Zwitserse Europeaan". 

Eén van de rode draden door mijn levensverhaal loopt van Duitstalig Zwitserland, over Italië en Ierland naar Franstalig Zwitserland en uiteindelijk naar België. Daardoor spreek ik nu vrij vlot vijf talen: Zwitsers-Duits, Italiaans,  Engels, Frans en Nederlands.  

Ik volgde een opleiding in fijnmechanische technieken. Op school, en in het bedrijf van mijn ooms Ernst en Rolf. Ja, de Zwitserse precisie zit ook in mijn bloed.

Een buitengewoon businessavontuur

Een andere rode draad verbindt alles wat mij mij begeestert : techniek (basisvorming), reclame (een job in een gerenommeerd bedrijf), theologie en sociale ethiek (sabatical), ergonomie (navorming), marketing en management (jobs). Die brengt mij als vanzelf bij 'wellness op het werk'.

In januari 2000 richtte ik samen met een natuurkundige en een gepensioneerde bankdirecteur het bedrijf TERGON op. De ambities waren hoog: op een ethisch verantwoorde manier in Zwitserland bureaustoelen produceren die gezonder én goedkoper zijn dan die van de concurrenten.

Vandaag verkoopt TERGON een eersteklas nicheproduct in verschillende landen.

Gezonde mensen in gezonde kantoren

Dankzij TERGON ben ik in honderden bedrijven op bezoek geweest. In verschillende landen en culturen.

Ik heb tussendoor veel kantoorwerkers geholpen om "gezonder" te werken. Met kleine aanpassingen aan de opstelling van het computerscherm, met een ergonomsche training of simpelweg met een nieuwe bureaustoel.

Maar ik wil meer.

Ik ben ervan overtuigd dat heel wat zogenaamde kantoorziektes voorkomen kunnen worden. Ik kom op voor alle kantoorwerkers die last hebben van allerlei kwaaltjes. Ik wil dat ze opnieuw plezier beleven aan het werk. Dat hun kantoor ... een paradijs wordt om in te leven.

Daarom: wellness op het werk: eenvoudig toepasbare tips om tijdens de kantoorjob rekening te houden met je lichaam. En je geest. Daarom bied ik ook enkele zorgvuldig uitgekozen wellnessproducten voor het kantoor te koop aan.

En om de campagne kracht bij te zetten, heb ik er een striptekenaar bij betrokken -- ik woon tenslotte in België. Niet zomaar een tekenaar, maar Reinhart, een artiest die je op zijn geheel eigen wijze naar de details doet kijken.