arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Zitcomfort

100% zitvlak voor 100% zitcomfort


Wie op het puntje van zijn stoel zit om te werken, zit best niet op het puntje van zijn stoel.
100% zitvlak voor 100% zitcomfort

door Christoph Hohl

January 25, 2018


Zit je op het puntje van je stoel om te werken? 

Ik bedoel: letterlijk!

Dat is niet goed. Je zit snel met een ronde rug. Zo beschadig je de wervelkolom en de tussenwervelschijven.

Gebruik de volledige opper­vlakte van het zitvlak. Ga zo ver mogelijk achteraan in je bureaustoel zitten. Zo dicht mogelijk tegen de rug­leuning.

Als je bureaustoel dat toelaat, doe je er goed aan om de zitdiepte helemaal naar je eigen lichaam in te stellen. Plaats de rugleuning op zo’n manier dat je er helemaal tegen­aan zit en dat je een ruimte van 2 vin­gers tussen de zitrand en de benen vrijlaat.

Zo zet je je lichaam in de beste hou­ding om het bloed te laten doorstromen naar je benen. Zo vermijd je ook hinderlijke drukpunten in de knieholten.

Zit je toch liever vooraan op je stoel, zon­der dat de rugleuning je lichaam ondersteunt, zorg er dan voor dat je steeds rechtop zit. Dat is een even gezonde zit­houding. Zolang je de rug recht houdt en hem niet laat uitzakken tot een ronde rug.

TIP 1

Kan je de rug­leuning niet tegen je rug aanschuiven? Plaats dan een opgerolde hand­doek of een klein kus­sen tussen je rug en de rugleuning.

TIP 2

Actief zitten op een stoel zonder bewegings­module? Dat kan! Met een ballon. Blaas hem op en plaats hem tussen de rugleuning en je rug. Zo breng je je rug zittend in be­weging. Eenvoudig, effectief én goedkoop.