arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Werkklimaat

Verse lucht, frisse ideeën


De luchtkwaliteit van de ruimte waarin je werkt speelt een belangrijke rol. Hou er rekening mee.
Verse lucht, frisse ideeën

door Christoph Hohl

October 10, 2018


De luchtkwaliteit van de ruimte waarin je werkt speelt een belangrijke rol. Hou er rekening mee.
Je kantoor is een gesloten ruimte. Je collega's en jij verbruiken gaandeweg de beschikbare hoeveelheid zuurstof. En jullie stoten bij het uitademen ook koolstofdioxide (CO2) uit.
Als er te veel CO2 in de lucht is, krijg je hoofdpijn, voel je je vermoeid of heb je moeite om je te concentreren. En ook het risico om ziek te worden is hoger.
Als er printers, kopieer- of andere kantoorapparaten in het kantoor staan, is het nog erger. Ze warmen de lucht op. En door het gebruik van toner komen mogelijk schadelijke stoffen vrij die niet alleen hinder, maar ook schade aan de gezondheid veroorzaken.
Daarom is ventileren noodzakelijk. De lucht in een afgesloten kamer waar mensen werken, moet na twee uur ververst worden. Bij gebrek aan een centraal ventilatiesysteem, zet je daarom best om de twee uur de ramen helemaal open. Lang genoeg: tussen de 3 en de 10 minuten, afhankelijk van de buitentemperatuur.
Tip
Hou de CO2-waarde van je kantoor in gaten. Ze is een goede waardemeter voor de luchtkwaliteit. Koop een koolstofdioxidemeter (ook wel CO2-meter of CO2-sensor genoemd). Meten is weten.