arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Fit en gezond

Beweeg met dat lijf


Met de woorden van Raymond: denk aan je kindertijd. Dat was een mooie tijd. Toen je nog danste, vrij en blij.
Beweeg met dat lijf

door Christoph Hohl

January 11, 2018


Bewegen is uiterst belangrijk voor je lichaam. Het is gemaakt om te bewegen.

Verschillende studies tonen aan dat een gebrek aan beweging de moto­riek van het menselijk lichaam ernstig in gevaar brengt. Het verhoogt daarnaast nog het risico op diabetes en hartkwalen. Het kan zelfs een depressie veroorzaken.

Neem elke gelegenheid te baat om uit je bureaustoel op te staan.

  • Plaats je printer niet in je werkruimte zodat je er naartoe wandelt als je de gedrukte tekst wil lezen of archiveren.
  • Sta op en loop naar het kan­toor van je collega als je hem of haar iets te zeggen of te vragen hebt. Dat bespaart je niet alleen een hoop e­-mails, het verbetert ook het samenwerken. En je zet je lichaam in beweging!

Als je een werktafel hebt die in de hoog­te verstelbaar is, of je vindt een hoge kast waar je rechtstaand aan kunt werken, wissel dan regelmatig af tussen zittend en rechtopstaand werken.

Er bestaan ook hulpstukken die je op je bureau plaatst zodat je er rechtop kunt aan wer­ken. Als je zoiets hebt, gebruik dat dan.

 

Tip

Verander regel­matig van werkhouding: zittend en rechtopstaand. Die afwisseling heeft niet alleen een zeer positief effect op je lichaam, maar ook op je produc­tiviteit.